1. Denmark
 2. FUTURO™ Brand
 3. Tips og tricks
 4. Øvelser med lav belastning mod ledsmerter
 • Øvelser med lav belastning mod ledsmerter

  mand, der strækker ud med knæstøtte på

  • Om øvelser med lav belastning

   Er du på udkig efter øvelser med lav belastning, der kan styrke leddene, men samtidig er skånsomme?

   Når du lever med ledsmerter, er det vigtigt at holde sig i god form for at holde symptomerne nede. Men aktiviteter med høj belastning som løb, hop og andre belastende øvelser kan gøre mere skade end gavn. Prøv i stedet en af disse øvelser med lav belastning. (Før du starter et træningsprogram, skal du sørge for at få det godkendt af din læge).


  • Yoga

   Der er en grund til, at folk har dyrket denne afslappende motionsform gennem flere århundreder. Yoga kan hjælpe med at give styrke, smidighed og balance, og dens mange variationer betyder, at den kan tilpasses til folk med ledsmerter.

   Yoga er også meget anvendelig i forhold til at undgå ledsmerter efter motion. Den dybe vejrtrækning og strækøvelserne forbereder din krop på de belastninger, der kommer med andre aktiviteter, ligesom de stimulerer blodomløbet, gør ømme og forkortede muskler mere smidige og hjælper med at forebygge skader. Pilates har en lignende effekt, men fokuserer på at stabilisere kroppens "midterakse" – ryg og mave.


  • Stationær cykling

   Når stationær cykling udføres rigtigt, kan det brænde en masse kalorier af uden at belaste dine led for meget. Tal med en fysisk træner om, hvordan du kan opnå den bedste kombination af belastning, intensitet og intervaller, så du kan komme i form og få sunde led.


  • Gang

   Du kan gøre det hvor som helst. Det er ganske gratis. Det kan styrke dit helbred på mange forskellige måder, bl.a. ved at give lavere blodtryk, lavere kolesteroltal og lavere stressniveau. Det er en af de letteste motionsformer med lav belastning, som du kan styre fuldstændig – med alt lige fra distance, fart og højdeforskelle – og finde ud af, hvad der virker bedst. For at sætte fut i kalorieforbrændingen kan du tage en vest med vægte på. Det giver modstand uden at overbelaste leddene.


  • Svømning

   Svømning giver motion for hele kroppen, da du bruger alle dine muskler og forbedrer dit kredsløbsmæssige helbred, så du bliver stærkere fra top til tå. I vand vejer du omkring en tiendedel af, hvad du vejer på land. Det betyder, at motion i vand belaster dine led mindre, og du kan dermed bevæge dig mere, da vandet letter belastningen fra din krop. Det gør det ideelt for folk, der har brug for at dyrke motion med en skade.


  • Crosstrainer

   Du kan finde en crosstrainer i stort set alle fitnesslokaler og træningscentre – det er en maskine, der giver mulighed for at træne med lav belastning, hvor dine ben og din midterakse bliver styrket, samtidig med at du får trænet armene. Crosstrainere giver dig mulighed for at bruge flere bevægelsesformer på leddene i underkroppen, f.eks. knæ og ankler, på trods af deres lavere belastning. Det betyder, at du kan træne mere intenst uden at risikere overbelastning, hvilket er rigtig godt, hvis du vil brænde en masse kalorier af.


  • Roning

   Har du ikke en robåd? Ikke noget problem. Romaskiner træner hele kroppen med fokus på dens midterakse. De giver dig mulighed for at træne arme og ben med lav belastning, og de fleste romaskiner har forskellige belastningsniveauer, så du kan tilpasse træningen til dine behov.

   For mange sportsfolk – både motionister og professionelle – er øvelser med lav belastning en vigtig del af træningen. De giver folk mulighed for at fortsætte med at motionere og forbrænde kalorier uden at belaste svage eller skadede led for meget, så de kan opbygge styrke stille og roligt. Ved at kombinere motion ved lav belastning med skinner og støtteprodukter kan du få den ekstra støtte, som giver dig trygheden til at komme videre til næste fase i din træning eller genoptræning. Se sortimentet af FUTURO skinner og støtteprodukter her.