1. Denmark
 2. FUTURO™ Brand
 3. Tips og tricks
 4. Sådan reducerer du knæsmerter efter løb
 • Sådan reducerer du knæsmerter efter løb

  mand, der løber i park med knæstøtte på

  • De fleste løbere – især dem, der træner meget eller stiller op i langdistanceløb – har på et eller andet tidspunkt oplevet at have ømme knæ efter at have løbet. For nogle er isposer en fast del af rutinen efter løbetræningen. Andre ignorerer det bare og venter simpelthen på, at smerterne skal gå over – indtil næste løbetur.

   Det ville være en bedre løsning at forhindre ubehaget helt, og den bedste måde at støtte dine knæ til løbetræning på er at stabilisere knæleddet og sikre en effektiv fremadrettet bevægelse. Se, hvordan du reducerer knæsmerter med vores nyttige tips.


  • Hold alle led stabile og stærke for at forebygge skader

   Når vi løber eller går, arbejder vores fødder, ankler, knæ og hofter sammen for at drive os frem. Hvis en del af kroppen er svag eller skadet, eller hvis vi træner med uhensigtsmæssig teknik, risikerer vi at bringe vores naturlige fremdrift ud af fatning og åbner op for problemer hele vejen gennem vores bevægeapparat.

   Hvis du oplever ømme knæ efter en løbetur, uanset om det er træning eller konkurrence, er der ingen grund til at acceptere ubehag som en del af din rutine. Gør en indsats for at forbedre din teknik. Kontakt en fysisk træner, en løbetræner eller en specialist i sportsskader, som kan evaluere din gang- og løbeteknik, og arbejd derefter på at løse de problemer, der måtte være. Bed din træner om at anbefale stabiliseringsøvelser for at forebygge eller afhjælpe knæsmerter i forbindelse med løb. Hvis du ikke har adgang til professionel assistance, kan du finde klassiske stabiliseringsøvelser, som kan hjælpe dig med at reducere smerter i knæ og ankler, i ressourcer som Runner's World.


  • Tape og skinner kan også hjælpe

   Når tape og knæskinner som f.eks. FUTURO™ stabiliserende knæstøtte bruges rigtigt, kan de også give kærkommen støtte og stabilitet og forbedre din evne til at bevæge dig. Akutte skader kræver naturligvis en professionel vurdering og behandling, og det samme gælder ledsmerter. Din læge eller træner kan anbefale den rette kompressionsmængde og rådgive dig om, hvordan og hvornår du bør bruge en knæskinne. Hvis du vil have lidt ekstra støtte, mens du træner med en knæskade, kan OTC-knæskinner give stabilitet, så du kan fortsætte din genoptræning.

   Hvis dine knæ er sunde og smertefrie, og du gerne vil have, at de bliver ved med det, kan du være proaktiv med stabiliseringsøvelser, der styrker musklerne og senerne omkring knæleddet. Stærkt bindevæv er den klart bedste knæstøtte til løbetræning.